2010. július 6., kedd

Állásajánlatok

Az állásajánlat nagyon sokszínű lehet. Némelyikük megkapóbb, némelyikük nem. Az álláskeresés pedig ma már egyszerűbb, mint valaha, amely az internetnek köszönhető első sorban. Az internet adta lehetőségeket az álláskeresés esetében is használjuk ki. Manapság rengeteg állásajánlat található szerte a magazinokban, újságokban, tv-ben, rádióban és természetesen az interneten. Az állásajánlat típusa többféle lehet. Sok cég és munkáltató más és más állásajánlattal kecsegtet.

Az állásajánlat akkor a legjobban figyelem felkeltőbb, ha az ajánlat maga olyan információkat tartalmaz, amely a lényeges információkat emeli ki röviden. Sajnos sok az olyan állásajánlat manapság, amely fölött átsuhan az ember szeme, és még csak el sem olvassa, pedig lehet, hogy épp az lett volna a számára a kedvező állásajánlat és állás. Ennek oka az, hogy az állásajánlat a marketing szempontjából nem jól van megszerkesztve.

Az állásajánlat tartalmazza az adott állás címét, témáját, időbeosztását, valamint az elérhetőségeket, pl. (lakcím és telefonszám, e-mail cím stb..) szinte minden esetben. Ha mi vagyunk azok, akik munkát, állást keresnek, akkor a lényeg az, hogy jó helyen keressünk. Ha pl. otthon végezhető munka, vagy internetes munka, vagy távmunka mellett szeretnénk állást foglalni, akkor az érdemesebb az interneten keresni.

Ha pl. mi magunk vagyunk a hirdetők és mi szeretnénk állásajánlat és állásajánlatokat közzé tenni, akkor ügyeljünk a tömörségre, és a hasznos információkra. Az újságokban és interneten, különféle módon tehetünk közzé állásajánlatokat. Fontos, hogy az adott állásajánlat színe figyelemfelkeltő legyen, de ugyanakkor passzoljon az adott oldal stílusához. Az se jó, ha az állásajánlat, vagy egyéb hirdetés és ajánlat, túlságosan beleolvad a lap környezetébe, mert, így nehezebben vehető észre. A legjobb megoldás tehát valahol a kettő között van. Tartsuk be a jó üreg arany középutat.

Sok remek munkával kapcsolatos állásajánlat van az interneten. A munkákkal kapcsolatos állásajánlatokkal teli oldalak száma szinte végtelen az interneten. Nagyon sok oldal készül ebben a témában. Érdemesebb az ismertebb oldalakon keresgélni. A legtöbb oldal úgy segíti az álláskeresést, hogy csoportosítja az állásokat. Pl. az adott weblapon kiválaszthatjuk, hogy milyen területen szeretnénk dolgozni. Pl.: marketing, informatika, menedzsment, üzleti tevékenység, ügynöki munka, közmunka, fizikai munka, diák munka, külföldi munka, tanári munkák stb..

Ezt követően kidob az oldal sok állásajánlatot az adott munkakörrel kapcsolatosan. Az állásajánlat figyelmes elolvasása kötelező dolog. Mindig többször is olvassuk el az adott állásajánlatot, mielőtt jelentkeznénk a munkára. A legtöbb állásajánlat úgy van meghirdetve, hogy az önéletrajzunkat, nem postán, hanem a munkáltató vagy cég által megadott e-mail címre kell elküldenünk. Én úgy vélem tehát, hogy ha álláskeresés és állásajánlat jön szóba, akkor vegyük elő minél hamarabb az internet adta lehetőségeket. A legtöbb és legmegkapóbb és legfrissebb állásajánlat ugyanis az internet segítségével található meg a legkönnyebben és talán a leggyorsabban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése